Lagerhägg

Lagerhägg

May 18, 2021 0 By Simon Sreosr

Lagerhägg (Prunus laurocerasus) är en vintergrön buske som ofta används för höga häckar. Körsbärslagret är en snabb odlare som du behöver beskära minst två gånger om året om du vill ha en fin tät häck. De bästa beskärningsmånaderna för häckar är april och september.

Typer av lager

Olika lagrar finns tillgängliga, som alla är vintergröna. Var särskilt uppmärksam på tillväxtvanan: Prunus caucasica växer upprätt, perfekt för smala häckar; den portugisiska laurellen (Prunus lusitanica) dyker upp i Holland, detta är en långsamt växande smal laurel med något glänsande gröna blad, en ideal häckväxt. Om portugisisk laurel inte beskärs blommar den med små vita blommor.

Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’ är speciell. Denna körsbärslager växer främst i bredd och kan till och med fungera som markskydd. Laurel finns också som en växt i stammen eller som ett träd. Förutom lagrar har vi även andra vintergröna häckväxter. Sjukskö, buksbom och barrträdshäckar är också vintergröna. Har du problem med att välja en häck? Titta på vår video med olika typer av häckplantor. Du kommer omedelbart se hur man bäst planterar en häck. Eller läs vår blogg om laurelhäckar.

Kännetecken för Lagerhägg

Växt: buske
Blommans färg: vit
Höjd: 100 till 600 cm
Blomning: maj
Plats: sol, halvskugga, skugga
Jord: normal trädgårdsmark
Antal: 3 per. Linjär mätare
Grödor: april och september
Annat: vintergröna

Våra lagrar kommer från specialiserade odlare. Körsbärslagret samlas först efter din beställning, så du är säker på friska och friska växter. Från november till april är Prunus laurocerasus och lusitanica också tillgängliga från den öppna marken med bara rötter. Plantera bara häckar när den inte fryser. Cherry laurel finns i krukor året runt.